ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι οδικές μεταφορές από και προς όλη την Ευρώπη, ολόκληρων ή groupage φορτίων, αποτελούν την σημαντικότερη δραστηριότητα της εταιρείας μας.

Τα μόνιμα συνεργαζόμενα φορτηγά αυτοκίνητα μας το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μας και το πανευρωπαϊκό δίκτυο των συνεργατών μας εγγυώνται την γρήγορη και ασφαλή παράδοση των εμπορευμάτων σας.
Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων μας είναι το γεγονός ότι μεταξύ των πελατών μας με μόνιμη συνεργασία, συγκαταλέγονται μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες και εξαγωγικές εμπορικές εταιρείες.
Επίσης η εταιρεία μας παρέχει την δυνατότητα φόρτωσης Ι.Χ. αυτοκίνητου με αυτοκινητάμαξα από και προς όλη την Ευρώπη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στην οδική μεταφορά 1 κυβ.μέτρο αντιστοιχεί με 333 κιλά δηλαδή 1:3
Στη θαλάσσια μεταφορά 1 κυβ.μέτρο αντιστοιχεί με 1 τόνο δηλαδή 1:1
Στην αεροπορική μεταφορά 1 κυβ.μέτρο αντιστοιχεί με 167 κιλά  δηλαδή 1:6

Πολλές φορές η συσκευασία του εμπορεύματος καταλαμβάνει επί του φορτηγού αυτοκινήτου περισσότερο δάπεδο απ’ ότι θα δικαιολογούσε το πραγματικό του βάρος.
Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για την τιμολόγηση ο καταληφθείς χώρος δαπέδου ή το τρέχον μέτρο επί αυτοκινήτου και το οποίο υπολογίζεται με 1.750 κιλά.

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στο χώρο της διαμεταφοράς επί σειρά ετών, με εξειδίκευση τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης και ειδικότερα τη Μεγάλη Βρετανία.
Την εταιρία χαρακτηρίζουν – η αφοσίωση στην  εξυπηρέτηση του πελάτη: 9/10 σύμφωνα με έρευνα ικανοποίησης πελατών και -η συνέπεια στους χρόνους παράδοσης : 99% αποτέλεσμα  2016.

Βεβαίως! Η εταιρεία μας εκτελεί μεταφορές door to door!

Όλα τα προσωπικά σας είδη (ένδυση κ.λ.π.), βιβλία, υπολογιστές.

Είδη που απαγορεύονται να μεταφερθούν
Όλα όσα εμπίπτουν σε τελωνειακή παρακολούθηση (ποτά, τσιγάρα, καπνός) κατηγορίες φαρμακευτικών ουσιών, εύφλεκτες τοξικές δηλητηριώδης ουσίες και συσκευασίες υγροποιημένων ή υπό πίεση αερίων (aerosol), επίσης αξιόγραφα, χρήματα. Τρόφιμα που υπόκεινται σε αλλοίωση.

Ποιά Είδη Καλό Θα ‘Ηταν Να Αποφεύγονται Να Μεταφερθούν
Υγρά σε γυάλινες συσκευασίες (λάδι, ξύδι κ.λ.π.) χρώματα και είδη που μπορούν να λερώσουν το περιεχόμενο του κιβωτίου.

1) Παραλαβή από το σπίτι με φορτηγό τοπικής μεταφοράς.
Η παραλαβή από το σπίτι σας γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή) με προσυνεννόηση. Επειδή είναι αδύνατος ο καθορισμός της ώρας παραλαβής θα πρέπει είτε εσείς ή κάποιος εκπρόσωπός σας να είναι διαθέσιμος ολόκληρη την ημέρα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό) σε λειτουργία. Συνήθως γίνεται τηλέφωνο από τον οδηγό του φορτηγού περίπου 1 ώρα πριν την άφιξη. Η παραλαβή των μεταφερομένων γίνεται πάντοτε έξω από το σπίτι και όχι από όροφο γιατί η χρησιμοποίηση εργάτη αυξάνει υπερβολικά το κοστολόγιο μεταφοράς. Αυτονόητο είναι ότι η παραλαβή μπορεί να γίνει μόνο από σημεία που μπορεί να εισέλθει και να σταθμεύσει το φορτηγό. Σας συνιστούμε την αποφυγή παραλαβής ειδών τις Παρασκευές γιατί εφ’ενός είναι μέρα αιχμής τόσο της κυκλοφορίας όσο και απασχόλησης και αφ’ετέρου είναι αμφίβολο αν θα προφθάσουν να παραδοθούν στις κεντρικές αποθήκες μέχρι το απόγευμα για να φορτωθούν στα φορτηγά που αναχωρούν για Ελλάδα.
Σημειωτέον ότι η παραλαβή γίνεται με φορτηγό ομαδικής μεταφοράς (όχι αποκλειστικό) για τη μείωση κοστολογίου. Υπάρχει η δυνατότητα αποκλειστικής μεταφοράς αλλά δεν τη συνιστούμε λόγω αυξημένου κοστολογίου.

2) Διεθνείς μεταφορά (Αγγλία – Ελλάδα)
Τα είδη που παρελήφθησαν εκφορτώνονται στις κεντρικές αποθήκες του ανταποκριτή μας (Bradford, Birmingham, Bristol, London) και κάθε Παρασκευή φορτώνονται σε φορτηγά Διεθνούς Μεταφοράς με προορισμό τις αποθήκες μας στην Θεσσαλονίκη (Σίνδος) όπου και εκφορτώνονται. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4-6 μέρες και οι αφίξεις των φορτηγών είναι από Τρίτη μέχρι Πέμπτη.

3) Παραλαβή ή παράδοση
Μία μέρα πριν την άφιξη του φορτηγού στην αποθήκη μας γίνεται ενημέρωση για την άφιξη και τελική συνεννόηση για την παραλαβή των ειδών από την αποθήκη μας ή τη παράδοσή τους στο τελικό προορισμό (ανάλογα με τη συμφωνία που έχει γίνει). Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης με δικά μας φορτηγά μέχρι το σπίτι σας, για την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης σε πρακτορείο εσωτερικών μεταφορών.

4) Πληρωμή
Η εξόφληση του τιμολογίου μας γίνεται πριν την παραλαβή ή παράδοση είτε στα γραφεία μας είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.

5) Ασφάλιση
Τα μεταφερόμενα είδη καλύπτονται από ασφάλιση CMR. Ασφάλιση κατά παντός κινδύνου μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ για καινούργια είδη για τα οποία υπάρχει τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς μετά από αίτηση σας με επιβάρυνση 3% επί της αξίας και ελάχιστη χρέωση 15 €.

Βεβαίως, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα εμπορεύματα σας στις αποθήκες της Εταιρεία μας.

Για την ασφάλεια των μεταφερομένων προτείνεται η συσκευασία των ειδών σε χαρτοκιβώτια και γέμισμα των κενών με υλικά που προστατεύουν από κραδασμούς (π.χ. χαρτί, χόρτο φελιζόλ, bubble-film). Επίσης, μπορούν να μεταφερθούν βαλίτσες ή και sacs-voyage με την προϋπόθεση ότι είναι κλειδωμένα. Για υπερμεγέθη είδη που δεν μπορούν να συσκευαστούν σε χ/τια θα πρέπει να τυλίγονται με bubble-film και χοντρό χαρτόνι.
Ασυσκεύαστα ή σε πρόχειρες συσκευασίες (π.χ. nylon σακούλες) δεν μεταφέρονται παρά μόνον με δήλωση δικής σας ευθύνης. Τα χαρτοκιβώτια θα πρέπει να είναι κλεισμένα με ταινίες.

Για την αποφυγή απώλειας όλα τα κόλλα θα πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο το ονοματεπώνυμο και διεύθυνση προορισμού, όπως επίσης και τον αριθμό τους (π.χ. αν έχουμε 12 κόλλα αριθμούνται 1/12, 2/12, 3/12 κ.ο.κ). Στα εύθραυστα αντικείμενα (π.χ. υπολογιστές, οθόνες, στερεοφωνικά) αναγράφεται πάντοτε την ένδειξη FRAGILE όπως επίσης με βέλος και την ένδειξη UP στο άνω μέρος.

Οι αποθήκες μας βρίσκονται στις παρακάτω τοποθεσίες:

Θέση Λάκος Σκληρού, Ασπρόπυργος, Τ.Κ. 19300

ADR είναι το ακρωνύμιο (Accord European Relatif au transport international des merchandises Dangereuses par Route) της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας σχετικά με τις Διεθνείς Μεταφορές Επικίνδυνων Εμπορευμάτων που πραγματοποιούνται οδικώς και η οποία υπογράφηκε στη Γενεύη το 1957.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της εν λόγω Συμφωνίας, η οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, εκτός από ορισμένα εξαιρετικά επικίνδυνα εμπορεύματα, επιτρέπεται αρκεί να υπόκειται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις των τεχνικών παραρτημάτων Α και Β της Συμφωνίας.
Τα παραρτήματα της ADR περιλαμβάνουν διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν την ταξινόμηση των εμπορευμάτων, τις διαδικασίες αποστολής, τις απαιτήσεις για την κατασκευή και τον έλεγχο των συσκευασιών, των δεξαμενών κλπ, τις συνθήκες μεταφοράς, φόρτωσης, εκφόρτωσης, διαχείρισης, τις απαιτήσεις για τα πληρώματα και το όχημα.
Οι παραπάνω διατάξεις υπόκεινται σε τροποποιήσεις- επικαιροποιήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα (συνήθως ανά διετία). Τις νέες εκδόσεις της ADR ενσωματώνει κάθε φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό μορφή Οδηγίας με την οποία εναρμονίζουν το εθνικό τους δίκαιο και την οποία εφαρμόζουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Οι κλάσεις των επικίνδυνων εμπορευμάτων σύμφωνα με την ADR είναι οι εξής:

Κλάση 1.0: Εκρηκτικές ουσίες και είδη
Κλάση 2.0: Αέρια
Κλάση 3.0: Εύφλεκτα υγρά
Κλάση 4.1: Εύφλεκτα στερεά, αυτενεργές ουσίες και στερεά απευαισθητοποιημένα εκρηκτικά
Κλάση 4.2: Ουσίες με πιθανότητα αυτόματης καύσης
Κλάση 4.3: Ουσίες που σε επαφή με το νερό αναδίδουν εύφλεκτα αέρια
Κλάση 5.1: Οξειδωτικές ουσίες
Κλάση 5.2: Οργανικά υπεροξείδια
Κλάση 6.1: Τοξικές ουσίες
Κλάση 6.2: Μολυσματικές ουσίες
Κλάση 7.0: Ραδιενεργά υλικά
Κλάση 8.0: Διαβρωτικές ουσίες
Κλάση 9.0: Διάφορες επικίνδυνες ουσίες και είδη